Magda Ehlers via Pexels

Gemeentebestuur Zaventem verdeelt mondmaskers in… broodzakken

Broodzakken. In die originele verpakking zal de gemeente Zaventem de mondmaskers verdelen aan haar inwoners. “De broodzakken worden niet vuil of nat, én ze zijn duurzaam” legt burgemeester Ingrid Holemans uit. Een groep vrijwilligers is gestart met de voorbereiding.

Vanaf volgende week krijgen 16,000 Zaventemenaars boven de 12 jaar een bijzonder pakje in de brievenbus: een broodzak met mondmasker in. Om die maskers veilig bij iedereen te krijgen, besloot de gemeenteraad ze in een originele verpakking te stoppen. “De broodzakken kunnen tegen een stootje. Toch is het goed om geregeld je brievenbus te controleren vanaf vrijdag, zodat ze netjes blijven”, vertelt burgemeester Ingrid Holemans. 

Zonder deze immense hulp, zou deze organisatie niet mogelijk zijn

Zoveel maskers vraagt om hulp van de bevolking. Een groep vrijwilligers is intussen aan de slag om alle broodzakken alvast te adresseren.  Vrijdag komen de mondmaskers aan, en kunnen ze die veilig wegstoppen. “Zij zijn momenteel aan het werk in  de grote foyer van ons Cultureel Centrum De Factorij. Die staat sinds de coronacrisis leeg en is groot genoeg om op veilige afstand te werken. Uiteraard dragen  alle vrijwilligers ook voldoende bescherming.” De burgemeester is erg blij met alle helpende handen: “Zonder deze immense solidariteit en hulp waarvoor ik heel dankbaar ben, zou deze organisatie niet mogelijk zijn.”

Meest gelezen