Tim Delmoitie

Hopduvelfeesten in Asse gaan niet door: programma wordt doorgeschoven naar 2021

De Hopduvelfeesten die gepland waren voor 11, 12 en 13 september, worden afgelast omwille van de coronacrisis. Dat heeft het organiserende Hopduvelcomité beslist. Het programma van dit jaar zal doorgeschoven worden naar volgend jaar.

Er komen dit jaar geen Hopduvelfeesten in Asse. Het is voor de organisatie praktisch onmogelijk om de feesten de volgende weken voor te bereiden en tegelijk de social distancing regels te respecteren. En met de coronacrisis wordt er ook een lagere opkomst verwacht, zegt de organisatie in een persbericht.

Daarom wordt het het huidige programma van de feesten integraal doorgeschoven naar het tweede weekend van september volgend jaar. De volgende Hopduvelfeesten vinden dan plaats op 10, 11 en 12 september 2021.

De Hopduvelfeesten zijn een tweejaarlijkse gebeurtenis in Asse. De hopduvel werd uitgevonden door de hopboeren en die staat voor de geestelijke vader van de hopduvelfeesten. Die feesten kwamen er als gelegenheid om na de pluk de verbranding van de hopduvel te vieren.

Meest gelezen