Volg hier de interactieve videoles over artificiële intelligentie

VRT NWS stelt een interactieve video over artificiële intelligentie (A.I.) beschikbaar voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Journalist en expert Tom Van de Weghe geeft in deze les een introductie op A.I. op maat van jongeren. 

Deze interactieve videoles is het individuele leertraject van de EDUbox Artificiële intelligentie

De interactieve video is geoptimaliseerd voor grotere schermen. Klik op deze link om de interactieve video in groot scherm of op mobiel te openen.

Waarover gaat de les?

In deze videoles treedt onze eigen A.I.-expert Tom Van de Weghe uitzonderlijk op als leerkracht en dompelt de leerlingen onder in de wondere wereld van artificiële intelligentie. Want wat is A.I. nu precies? Wat kan het en wat niet? De verschillende vormen van A.I. komen aan bod, net zoals een korte ontstaansgeschiedenis en tal van voorbeelden. Leerlingen kunnen nadien zelf spelenderwijs aan de slag om A.I. uit te proberen en de verschillende technieken te vergelijken.

De les kan individueel gevolgd worden en bestaat uit stukjes theorie, video’s, reportages en interactieve quizvragen. De leerling volgt zijn eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt dingen online op. 

Voor wie?

In tijden van afstandsonderwijs is dit een ideale vorm om nieuwe leerstof aan te bieden. Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit de 2de en 3de graad van het middelbaar en komt tegemoet aan eindtermen en leerplandoelstellingen, zoals mediawijsheid en onderzoekcompetenties.

Partners

Deze interactieve videoles kwam tot stand door een samenwerking van VRT NWS en VRT Sandbox met imec, Mediawijs, RVO Society en Technopolis.

Meest gelezen