Volg hier de interactieve videoles over artificiële intelligentie

VRT NWS stelt een interactieve video over artificiële intelligentie (A.I.) beschikbaar voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Journalist en expert Tom Van de Weghe geeft in deze les een introductie op A.I. op maat van jongeren. 

Deze interactieve videoles is het individuele leertraject van de EDUbox Artificiële intelligentie

De interactieve video is geoptimaliseerd voor grotere schermen. Klik op deze link om de interactieve video in groot scherm of op mobiel te openen.

Waarover gaat de les?

In deze videoles treedt onze eigen A.I.-expert Tom Van de Weghe uitzonderlijk op als leerkracht en dompelt de leerlingen onder in de wondere wereld van artificiële intelligentie. Want wat is A.I. nu precies? Wat kan het en wat niet? De verschillende vormen van A.I. komen aan bod, net zoals een korte ontstaansgeschiedenis en tal van voorbeelden. Leerlingen kunnen nadien zelf spelenderwijs aan de slag om A.I. uit te proberen en de verschillende technieken te vergelijken.

De les kan individueel gevolgd worden en bestaat uit stukjes theorie, video’s, reportages en interactieve quizvragen. De leerling volgt zijn eigen tempo, beantwoordt vragen en zoekt dingen online op. 

Voor wie?

Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Het is een ideale vorm om nieuwe leerstof aan te bieden via afstandsonderwijs of in de klas. Deze interactieve videoles helpt je bij het realiseren van eindtermen uit één of meerdere sleutelcompetenties

De handleiding voor leerkrachten van de EDUbox Artificiële intelligentie kan je terugvinden op de Medium-pagina van EDUbox.

Partners

Deze EDUbox en interactieve videoles zijn tot stand gekomen door een samenwerking van VRT NWS en VRT Sandbox met imec, Mediawijs, RVO Society en Technopolis.

Meest gelezen