VLIZ (Decleer, Misjel)

Israëlisch diplomaat reist (mogelijk) onbestraft naar tweede verblijf aan zee

In De Haan is een Israëlisch diplomaat betrapt die op weg was naar zijn tweede verblijf aan de kust. Dat mag nu niet, want de man woont eigenlijk in Brussel. Maar de kans bestaat dat hij er zonder straf van afkomt.

De man heeft diplomatieke onschendbaarheid. Het gerecht kan hem dus moeilijk vervolgen. Door die onschendbaarheid mocht de politie hem zelfs niet terugsturen toen ze hem betrapten. Zelf beweerde hij dat hij de coronamaatregelen in ons land niet kent omdat hij al 2 maanden het nieuws niet volgt en onze taal niet spreekt.

Het gerecht onderzoekt nu wel in hoeverre de man onschendbaar is en of er toch geen proces kan komen. De Israëlische ambassadeur in België, Emmanuel Nahshon, ontkent in een tweet dat een Israelische diplomaat bij het incident betrokken was. Hij zegt ook dat al het personeel uitdrukkelijk op de hoogte is gebracht van de coronamaatregelen in ons land.

Meest gelezen