Radio 2

Kajakker Joren eindelijk weer op Brussels kanaal: “Dat doet deugd”

Bijna twee maanden heeft hij moeten wachten. Maar deze week kon de Brusselse kajakker Joren Bogaerts eindelijk weer het water op. Samen met enkele leden van zijn Anderlechtse club "Cercle de Regat"verzamelden ze aan het kanaal van Brussel. “Dat doet deugd”, laat hij aan Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel weten. 

Niet dat de jonge kajakker heeft stilgezeten. Om zijn conditie te onderhouden blijft hij thuis lopen, fietsen, fitnessen en peddelen op de roeimachine. “Maar op het kanaal is toch een andere sensatie, dan voel je echt het water, hoe je er met je kajak doorheen glijdt. Dat doet plezier.” De club is dus terug open, al gaat dat onder strikte maatregelen. “De cafetaria is nog steeds gesloten, de kleedkamer en de douches ook. Op de site moet je ook noteren wanneer je komt, zodat er maximum twee personen per kwartier in onze hangaar aanwezig zijn om de boten te gebruiken. Je mag ook enkel je eigen boot nemen, het clubmateriaal is nog niet toegankelijk.” 

Brussel kajakstad

Joren is een getrainde kajakker. Dit jaar doet hij mee met het Europees Kampioenschap in Solkan, Slovenië. “Onze eerste geplande wedstrijd is dat Europees Kampioenschap in augustus. Voorlopig is het nog niet afgelast. En als dat gebeurt, is er niets verloren. Wat we nu trainen, nemen we mee naar volgend jaar.”

Brussel wordt niet meteen geassocieerd met watersporten, en toch is niets minder waar. “We hebben een hele mooie vaart. Onze club bestaat ook al lang, ik denk zo’n 70 jaar. We zijn daar goed gevestigd in Anderlecht, dicht bij het kanaal.” Wie zin krijgt om een keertje mee te varen, kan contact opnemen met de club. “Zeker meisjes en vrouwen, want die zijn een beetje ondervertegenwoordigd bij ons.” 

Meest gelezen