'Magie' in tijden van quarantaine: Daniel "Harry Potter" Radcliffe leest voor uit… Harry Potter!

Een verrassing van formaat en voor velen een droom die werkelijkheid werd. Niemand minder dan Daniel Radcliffe, wereldberoemd dankzij Harry Potter, leende gisteren zijn stem om voor te lezen uit "Harry Potter en de Steen der Wijzen". Hij beperkte zich tot het eerste hoofdstuk, om zo andere beroemdheden de kans te geven de komende weken zelf een hoofdstuk ter hand te nemen. Auteur J.K. Rowling zelf was alvast in de wolken van dit initiatief: "Sommige erg lieve mensen hebben iets fantastisch gerealiseerd."

Begin april werd op initiatief van Rowling gestart met een nieuw onderdeel op website Wizarding World, namelijk "Harry Potter At Home", om vooral kinderen een nuttig alternatief te geven in deze tijden van quarantaine. "Ouders, leerkrachten en hulpverleners doen hun uiterste best om kinderen bezig te houden. Maar tijdens deze lockdown is er ook een beetje magie nodig", klonk het toen.

Die magie is er zeker en vast, nadat aangekondigd werd dat er "een snoepje" volgde voor de websitebezoekers. Niet alleen Daniel Radcliffe, maar ook onder meer David Beckham, Dakota Fanning, Stephen Fry en Eddie Redmayne zullen een hoofdstuk van het eerste deel van de Harry Potter-saga voor hun rekening nemen:

Gisteren beet de nu 30-jarige Radcliffe de spits af. U, of uw kinderen, kunnen hem horen op Wizarding World of op Spotify .

Een voorproefje vindt u alvast hier beneden:

Meest gelezen