Oproep Mieke Vogels (Groen): "Laat gezonde grootouders hun kleinkinderen opvangen"

Mieke Vogels (Groen) wil dat grootouders met een goede gezondheid kleinkinderen mogen opvangen wanneer de scholen weer opengaan. "Ik hoop dat de Nationale Veiligheidsraad de maatregelen voor 65-plussers herbekijkt", zegt ze op Radio 2 Antwerpen.

"Grootouders willen hun verantwoordelijkheid nemen als de scholen weer opstarten", zegt Mieke Vogels als voorzitster van GroenPlus, de beweging van de 55-plussers van Groen. "We horen van alle kanten dat de druk op de scholen te groot is om de opvang veilig te organiseren. Gisteren kwam er dan een oproep naar de bedrijven om te helpen, en dan denk ik: waarom vergeten ze de grootouders", vraagt Vogels zich af in "Start Je Dag".

Ik hoop dat de Nationale Veiligheidsraad inziet dat grootouders een deel van de oplossing zijn

Mieke Vogels

Bomma Vogels

Mieke Vogels is zelf 66 een heeft 5 kleinkinderen. "Ik ben hun bomma en vind het allemaal heel onwezenlijk. Mijn jongste kleinkind is 4 en begrijpt niet waarom we geen stuk taart komen eten voor haar verjaardag. Dan breekt mijn hart", zegt ze op Radio 2 Antwerpen.  

"Grootouders worden inderdaad tot de risicogroep gerekend. Maar er is intussen wel wat nieuwe informatie naar boven gekomen", vindt Vogels. "Die kleine snotneuzen blijken niet de grote verspreiders van het virus. Bovendien zien we dat de mensen die overlijden aan corona vaak al achterliggende kwalen hebben. Dan spreken we niet alleen over 65-plussers maar ook over vijftigers."

Grootouders zijn de oplossing

Daarom lanceert de Groen-politica een duidelijke oproep aan de Nationale Veiligheidsraad. "Bekijk alsjeblieft op basis van deze nieuwe informatie of de grootouders een deel van de oplossing kunnen zijn. We willen onze kinderen helpen die zich nu in allerlei bochten moeten wringen voor de opvang van hun kinderen."

Meest gelezen