Parkeren in Oudenaarde blijft gratis om lokale handel te steunen, ook elders aanpassingen 

Stad Oudenaarde zal bij de heropening van de winkels maandag geen parkeergeld vragen: “De handelaars kunnen alle steun gebruiken om opnieuw klanten aan te trekken” Ook Ninove en Dendermonde maken parkeren deels gratis. 

De winkels mogen maandag, onder strikte veiligheidsmaatregelen, opnieuw open. Grote steden in Oost-Vlaanderen verwachten dan ook dat mensen uit de grote regio met de wagen naar de stad zullen komen om te shoppen. De meeste steden zullen daarom vanaf maandag opnieuw met de gebruikelijke parkeertarieven werken en sturen ook opnieuw controleurs uit. Dat gebeurde de voorbije weken niet, ook al liet niet elk stadsbestuur dat even expliciet weten. Enkel Oudenaarde schrapt de parkeergelden voorlopig helemaal om de lokale handel te stimuleren. 

Relancemaatregelen

“We zien dat onze lokale winkeliers het enorm moeilijk hebben en al heel wat centen zijn verloren. We nemen al verschillende maatregelen om ze te steunen. Zo hebben we bijvoorbeeld een belasting geschrapt. Nu beslissen we ook om geen parkeergeld te vragen. Zo hopen we dat klanten toch net iets sneller de weg naar de lokale handelaar zullen vinden”, zegt schepen Peter Simoens (Open VLD). Oudenaarde laat als enige stad in Oost-Vlaanderen het parkeergeld helemaal los. Elders gebeuren er kleinere tegemoetkomingen. 

Half uur gratis of 200 gratis plaatsen

Ook in Ninove past de stad de parkeertarieven aan om meer shoppers te lokken. “In het handelscentrum wordt een half uur parkeren helemaal gratis. We gaan daar vanaf morgen campagne voor voeren. Zo kunnen mensen snel maar wel gratis in Ninove inkopen doen”, zegt schepen Alain Triest (Open VLD).  In Dendermonde wordt parkeren opnieuw betalend, al voorziet de stad daar wel bijna 200 gratis parkeerplaatsen aan de Mechelse poort. 

Elders “terug naar normaal”

In alle andere grote steden komt de parkeerregeling van voor de coronacrisis terug. In Sint-Niklaas gebeurt dat echter niet komende maandag, maar de week erop op 18/05 wanneer ook de scholen deels heropenen.  Gent laat weten pas donderdag (07/05) te beslissen over het parkeerbeleid bij de heropening van de winkels. 

kasto80

Meest gelezen