PLAN B aflevering #27: "Als we in eigen land op vakantie moeten gaan, hoe welkom zijn we dan in Wallonië?" 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over de samenleving in Wallonië en Brussel.

'Wallonie, terre d' accueil' staat op de borden langs de snelweg, wanneer je het Waalse gewest binnenrijdt. En de Walen nemen die slogan in coronatijden letterlijk. Ze maken zich op voor de toeristen die tijdens de zomermaanden -misschien noodgedwongen- zouden kiezen voor een vakantieperiode in Wallonië. De toeristische sector in het Waalse sector is trouwens niet te onderschatten en vergelijkbaar qua werkgelegenheid met de bouwsector. En de meest populaire attractie (trouwens voor heel België) is het dierenpark Pairi Daiza.  Maar is de Waalse toeristische sector klaar om een eventuele toevloed van toeristen te ontvangen? Dat vroeg Ivan De Vadder aan Alain Gerlache (RTBF).

Podcast PLAN B

Meest gelezen