Spoedverpleegkundige Maarten van Tongerse Vesaliusziekenhuis belandde zelf op Covid19 afdeling. "Ik besef nu nog meer wat patiënten doormaken"

Spoedverpleegkundige Maarten Vandebeek belandde ziek op de eigen Covid-19 afdeling van het Tongerse Vesaliusziekenhuis. Hij verbleef er vier dagen en vindt dat zelf een verrijkende ervaring omdat hij zich nu nog beter kan inleven in wat patiënten en hun familieleden moeten doormaken.

Maarten is intussen genezen en werkt opnieuw op de spoedafdeling van het Tongerse ziekenhuis.  De curve van het coronavirus mag dan wel afgezwakt zijn, het blijft toch bijzonder druk op de afdeling, vertelde hij in de middaguitzending van Radio 2 Limburg.

Toch zag het er even benard uit voor Maarten toen hij zelf de diagnose Covid-19 kreeg. Hij belandde op de eigen afdeling en kreeg daar verzorging van zijn collega's. De uiteindelijke symptomen vielen mee, maar toch kreeg ook Maarten het mentaal erg zwaar. "Ik ben nog jong en energiek en plots zat ik opgesloten, afgesneden van mijn familie en vrienden", blikt hij nu terug

Ik heb nu nog meer oprecht respect voor de patïënten en hun familieleden

Uiteindelijk bleef Maarten maar vier dagen op de corona-afdeling. "Omdat ik de ziekte zelf intussen goed ken, kon ik mezelf zeer goed opvolgen thuis. En zo kwam er ook weer een plaats vrij op de afdeling". Voor de eigen familie bleef het nog even zwaar omdat hij ook thuis in afzondering moest. Maarten is blij dat hij opnieuw aan de slag is in het ziekenhuis. Voor hem zijn de patiënten die soms wekenlang op zijn afdeling blijven liggen, intussen echte helden. 

Meest gelezen