Getty Images

Studente bakte al 7.000 wafels en koekjes voor zorgkundigen: "Het begon met eieren en restjes bloem van de buren"

De afgelopen weken heeft Tine Lenaerts uit Vosselaar zich elke dag beziggehouden met bakken. Door het coronavirus werd haar stage stopgezet en zocht ze iets om haar dagen te vullen. Ze riep mensen op Facebook op om eieren en restjes bloem te brengen en daar kwam veel reactie op. Uiteindelijk schoten ook bedrijven te hulp. Nu heeft ze al 7.000 wafels, cupcakes en koekjes gebakken.

Tine is laatstejaarsstudente Hotelmanagement aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Haar stage werd vroegtijdig stopgezet en ze kwam thuis te zitten zonder werk en zonder lessen. Maar stilzitten is niks voor haar. "Ik heb dan een oproep gedaan op Facebook naar mensen in de buurt, om eieren van de kippen in de tuin en restjes bloem naar mij te brengen. Dan zou ik er wafels en koekjes mee bakken voor onze helden in de zorg." Ook de postbode kreeg er geregeld enkele mee. 

Soms zat er ook een lief briefje bij met een telefoonnummer om nog meer eitjes te vragen

Tine Lenaerts

Tine ging aan het bakken voor onder andere het AZ Turnhout, het Sint-Jozefziekenhuis in Malle, het donorcentrum in Turnhout, het Rode Kruis van Vosselaar en de ambulancedienst van Beerse, maar ook voor woonzorgcentra, de politie, de brandweer, Bpost enzovoort. Om te beginnen deed ze dat allemaal met ingrediënten die de buren brachten."Op de duur kwamen mensen uit heel Vosselaar. Dikwijls oudere mensen ook. Soms zat er ook een lief briefje bij met een telefoonnummer om nog meer eieren te vragen."

Ze is er dan ook in geslaagd om haar actie onder de aandacht te brengen van bedrijven: "Ineens stond hier 50 kilo suiker in de gang." Ook producenten van bloem en andere bakbenodigdheden hebben haar gesponsord met ingrediënten. Tine is nu dus de hele dag door aan het bakken. "Van 's morgens tot 's avonds, ik kan nog net slapen," lacht ze. 

Radio 2

Meest gelezen