Facebook "Team De Fietser"

Mountainbikers beklimmen Muur van Geraardsbergen 100 keer in 13 uur: “We hebben zelf corona-uitdaging bedacht”

Mountainbikers Bart Van Driessche en Michel Meysman hebben gisteren 100 keer de Muur van Geraardsbergen beklommen: goed voor bijna 10 kilometer aan hoogtemeters en 13 uur fietsen. “We deden het zonder supporters, enkel mijn vrouw was er om te bevoorraden." 

Bart Van Driessche en Michel Meysman zijn getrainde mountainbikers. “We doen normaal gezien ook vaak mee aan wedstrijden maar die vallen door corona nu weg. We besloten dan zelf maar een uitdaging aan te gaan: 100 keer de Muur opfietsen”, vertelt Meysman. 

"Het is als de Mount Everest oprijden"

“Het was een hele uitdaging om dit tot een goed einde te brengen. De Muur is niet zomaar een bergje. We wilden de beklimming 100 keer doen omdat we zo aan ruim 9 kilometer hoogtemeters zouden komen. Dat is even hoog als de Mount Everest”, verklaart Meysman. De Muur van Geraardsbergen klimt op relatief korte tijd 92 meter en is ongeveer een kilometer lang. Het is een pittige beklimming. Het steilste punt heeft een stijgingspercentage van 20 procent. 

Geen supporters

Meysman en Van Driessche gingen de uitdaging woensdag aan, zonder er al te veel over te vertellen. “Enkel mijn vrouw was er af en toe om ons te bevoorraden van drinken en gels. We hebben nooit lang gepauzeerd, behalve ’s middags om rustig een sandwich te kunnen eten. Voor de rest hebben we bijna 13 uur lang alleen gefietst. We hadden elkaar om mee te praten.” 

“Ik kan nog bewegen”

“Je moet zeker getraind zijn om dit te kunnen en het is ook mentaal zwaar. Je telt echt af en je voelt vooral ook de hoogtemeters. Ik heb gelukkig niet al te veel last nu, ik kan nog bewegen”, lacht Meysman. De 2 mountainbikers zijn blij en trots dat ze de uitdaging tot een goed einde hebben gebracht. “We gaan dit niet nog eens doen, we kennen de Muur nu wel op ons duimpje. Er zijn nog mooie andere uitdagingen die we kunnen aangaan”, zegt Meysman nog. 

Voor de fietsliefhebbers: het bewijs staat op Strava.

kasto80

Meest gelezen