Pixabay

19 van de 65 gemeenten uit Vlaams-Brabant gaan samen mondmaskers aankopen

19 van de 65 gemeenten van Vlaams-Brabant hebben zich ingeschreven bij de twee intercommunales om samen mondmaskers te kopen. Dertien bij Haviland en zes bij Interleuven. Eind mei moet elke deelnemende gemeente bedeeld zijn met die mondmaskers.

19 gemeenten in Vlaams-Brabant hebben zich ingeschreven voor een groepsaankoop van mondmaskers. In totaal zullen er 400.000 mondmaskers van goede kwaliteit worden aangekocht, zegt Walter De Donder, voorzitter van Haviland en burgemeester van Affligem: “Ik ben heel tevreden dat er toch 19 gemeenten samenwerken onder het moto ‘samenwerken werkt'”. Dit geeft een grote slagkracht aan die gemeenten, en dat wil zeggen dat we zo ook de prijs kunnen drukken en kwaliteitsvol materiaal kunnen aanschaffen, waarbij iedereen bedeeld zal worden”

In de loop van juni volgt er mogelijk nog een tweede groepsaankoop. De deelnemende gemeenten zijn verantwoordelijk voor de verdere verdeling van de mondmaskers. Eind mei zou iedereen dan een exemplaar in de brievenbus moet hebben. 

Meest gelezen