Radio 2

Acteur Matthias Sercu vindt "regel van 4" ingewikkeld: "Wie van ons 7 mag zondag op bezoek bij pa in Ardooie?"

"Misschien moeten we strootje trekken? Of misschien mag de meest biedende van ons 7 zondag op bezoek bij pa in Ardooie?" Matthias Sercu verliest er zijn zin voor humor niet bij. Maar de regeling die toelaat om maximaal 4 mensen van buiten het gezin te bezoeken, vindt de acteur "ingewikkeld" en "verwarrend".

Vanaf zondag mogen we weer bezoek krijgen of zelf op bezoek gaan. Op die manier mogen we maximaal vier mensen zien van buiten ons gezin. Grote gezinnen zullen keuzes moeten maken.

Matthias Sercu komt uit een gezin van 7. "Ik vind het verwarrend. Ik zou naar mijn broer kunnen gaan die het dichtst bij mij woont. Maar betekent dat dan dat hij naar niemand anders mag gaan? En kan ik dan niet meer naar mijn vader? Of naar de moeder van mijn vrouw? Ik snap het nog niet goed."

Vader Sercu is 82 en woont in Ardooie. Matthias: "Ik denk dat ik daar beter nog even weg blijf. Dan kan de broer die het dichtst bij pa woont en die nu boodschappen voor hem doet, op bezoek bij hem.".

Experts en politici roepen op om je gezond verstand te gebruiken en vooral de sociale contacten strikt te beperken en ook afstand te houden. Matthias Sercu: "Ik denk dat die regel van 4 totaal niet te controleren valt. Het lijkt me het veiligst dat we alles nog even laten zoals het is en de kringen zo klein mogelijk houden."

Bar Sercu

Intussen blijft de "virtuele bar" van de familie Sercu open. "Normaal gezien gaan we op zondagmorgen aperitieven bij pa in Ardooie. Dat doen we nu digitaal sinds het begin van de coronacrisis. Dat werkt wel goed, want ik zie mijn zus en broers nu meer dan voordien. Ook tijdens de week. Als iemand wil ventileren, vraagt die "zit er iemand in de bar?" Maar je kan elkaar niet knuffelen en dat mis ik. We zijn nogal fysiek en we pakken elkaar graag eens vast".

Meest gelezen