©Artem Rastorguev

Babywinkel uit Nazareth opent “drive-in” voor jonge ouders: “Sommige zwangere vrouwen zijn bang om binnen te komen”

Een babywinkel uit Nazareth heeft een aantal creatieve oplossingen bedacht om jonge ouders ook tijdens de coronacrisis te helpen, één daarvan is een drive-in. “Als we maandag weer open mogen, zullen we onze drive-in nog steeds behouden”, klinkt het. “Sommige zwangere vrouwen zijn bang om de winkel te betreden.” 

The Baby’s Corner in Nazareth heeft een drive-in ontwikkeld voor jonge ouders die babyspulletjes nodig hebben. Ze ontwikkelden het systeem een tijdje geleden, maar ook na de versoepeling is de drive-in beschikbaar. “Wie onze winkel niet binnen durft komen, kan op die manier volledig contactloos spullen ophalen”, zegt zaakvoerster Sonia Pypaert bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Contactloos ophalen

“We staan te popelen om maandag opnieuw onze klanten te kunnen ontvangen in levende lijve”, gaat Pypaert verder. “Al kan ik me voorstellen dat niet iedereen tot hier durft komen. Gelukkig hebben we de afgelopen weken een aantal alternatieven bedacht waarop jonge ouders op een veilige manier aan babyspulletjes kunnen raken. Het is belangrijk dat we hen ook nu kunnen helpen. We zullen deze oplossingen ook volgende week en de weken daarna blijven volhouden.” 

De klant geeft een seintje als hij of zij op de parking is, en dan steken we het winkelmandje in de koffer

Een van die creatieve oplossingen is een manier om contactloos babyspulletjes op te halen: “Onze klanten kunnen via de computer videochatten met een van onze assistenten. Op die manier kunnen ze samen producten uitkiezen die de assistent dan in een winkelmandje steekt. Vervolgens rekent de klant online af en geeft ons een seintje wanneer hij of zij aankomt op de parking. Daarna steken wij – volledig contactloos – het winkelmandje in de koffer van de klant.”

Virtuele rondleiding

Een ander initiatief van The Baby’s Corner is de personal video assistent. “Jonge ouders kunnen ons opbellen via videochat en zo informatie verkrijgen over onze producten. We lopen dan met de camera door de winkel zodat ze alles kunnen zien. Het is belangrijk om als jonge ouder uitleg te krijgen over essentiële artikelen en op deze manier maken we dat mogelijk.”

kasto80

Meest gelezen