Copyright by Tom Werner

Bloemenwinkel uit Lokeren schakelt taxibedrijf in voor moederdag: “Zo raakt elk boeket op tijd waar het moet zijn”

Een bedrijf uit Lokeren schakelt een taxibedrijf in om bloemen rond te brengen voor moederdag. De Veiligheidsraad heeft beslist dat bloemenwinkels nog niet mogen opengaan, maar de vraag naar bloemen is wel groot. “Zeker in deze periode van het jaar”, klinkt het. 

Zondag is het moederdag, een hoogdag voor de bloemenwinkels, maar ze mogen nog geen klanten ontvangen. “We krijgen wel heel veel bestellingen online”, vertelt Marc van Cauteren van bloemenwinkel Area Floribus uit Lokeren. “Tijdens deze coronacrisis krijgen we veel steunbetuigingen van onze klanten.”

Taxibedrijf

“Vroeger kwamen de klanten hun bloemen ophalen in de winkel, maar dat kan nu niet meer”, zegt van Cauteren nog. “Wij moeten nu zelf elk boeket aan huis leveren. Dat is bijna onmogelijk en daarom hebben we een taxibedrijf ingehuurd om dat voor ons te doen. Lokeren is een zeer uitgestrekte gemeente waardoor het voor ons echt zoeken zou zijn naar de juiste adressen. Het taxibedrijf dat wij inschakelen kent de weg in de stad zeer goed.”

Discriminatie

“Ik vind het heel jammer dat we nog niet mogen opengaan”, gaat van Cauteren verder. “Het voelt eigenlijk een beetje als discriminatie tegenover de tuincentra. Wat mij betreft zijn ze eigenlijk al van in het begin fout bezig. Maar het is nu zo en we moeten ons daarbij neerleggen. Ik merk nu wel heel veel sympathie voor de bloemenwinkels.”

kasto80

Meest gelezen