Westtoer

Bredene zoekt jobstudenten voor "social distancing team"

In Bredene zal er deze zomer een "social distancing team" zijn dat  ervoor zorgt dat strandbezoekers de regels naleven. Het gemeentebestuur is op zoek naar 21 jobstudenten die inwoners en toeristen moeten wijzen op het belang om zich aan de coronamaatregelen te houden. 

De jobstudenten moeten mensen op het strand aanspreken die bijvoorbeeld te dicht bij elkaar zitten. De jobstudenten zullen wel geen boete kunnen uitschrijven.

Burgemeester Steve Vandenberghe van Bredene (SP.A): "De jongeren kunnen tot 5 juni solliciteren. We organiseren een selectieproef. De jobstudenten moeten rustig kunnen reageren als er strandbezoekers zouden discussiëren. Als er discussies te fel worden, kunnen de jongeren de steun vragen van de strandredders of de politie. Daarnaast moeten de jongeren ook taalvaardig genoeg zijn."

Meest gelezen