Reza Estakhrian

Callcenter in Sint-Truiden zoekt 150 coronajagers: “Moeten heel empathisch omgaan met de situatie en vragen hoe het met de mensen gaat”

Het callcenter Call Excell in Sint-Truiden is een van de vijf callcenters in ons land dat tegen maandag op zoek gaat naar heel wat zogenoemde coronajagers. Ze zoeken 150 nieuwe medewerkers, die aan contacttracing kunnen doen bij mensen die besmet zijn met het coronavirus. 

Tegen maandag moet Call Excell met 150 nieuwe medewerkers op de proppen komen. Die nieuwe medewerkers zullen de langgezochte coronajagers worden, waar de overheid er 1.200 van zoekt. “Onze eigen mensen blijven hun werk doen”, legt CEO Karin Van De Velde uit. “Bij ons is nog iedereen aan de slag vanuit hun kot. Dus we zijn op zoek naar nieuwe medewerkers, voor zo lang het project duurt. Dat is voorzien tot eind december. In totaal gaan we dus op zoek naar 150 nieuwe collega’s. Momenteel hebben we al 80 mensen gevonden.”

We vragen met wie zij regelmatig in contact zijn geweest. Die mensen krijgen op hun beurt de boodschap dat ze in contact zijn gekomen met COVID-19. 

Karin Van De Velde

Van De Velde legt uit hoe de taakomschrijving van zo’n contacttracer er uit ziet. “We bellen mensen op die vermoedelijk besmet zijn of positief getest zijn. Daarom moeten we heel empathisch met de situatie omgaan en de mensen vragen hoe het met hen gaat. We vragen daarnaast ook met wie zij  regelmatig in contact zijn geweest, en die mensen bellen we ook op. Zij krijgen de boodschap dat ze in contact zijn gekomen met COVID-19, en worden gevraagd of ze zich ziek voelen. Als dat zo is, verwijzen we ze door naar een dokter en vragen we ze om in quarantaine te blijven. “

De job is niet voor zomaar iedereen weggelegd. Karin Van De Velde verwacht namelijk veel moeilijke gesprekken. “De medewerkers worden daar wel voor opgeleid, en ontvangen psychologische ondersteuning. We werken ook al langer samen met het Sint-Trudo Ziekenhuis, dus daar hebben we al ervaring in.”

Reza Estakhrian

Meest gelezen