Christiane (76) uit Aalst werkt ondanks coronacrisis nog elke dag in de supermarkt: “Binnen zitten is niets voor mij”

Ook tijdens de coronacrisis staat Christiane Goosens (76) met volle goesting achter de kassa van de Carrefour van Aalst. “Mijn baas vroeg me of ik wilde stoppen met werken omdat ik in de risicogroep zit, maar dat wilde ik absoluut niet”, klinkt het. 

Terwijl het 65-plussers wordt aangeraden om tijdens deze coronacrisis binnen te blijven, trekt Christiane Goosens (76) toch nog elke dag haar uniform aan om te gaan werken in de Carrefour. “Het enige verschil is dat ik nu ook een mondmasker draag”, vertelt ze bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Dit coronagedoe is niets voor mij: dat binnen zitten en niets meer mogen doen

“Ik ben altijd onder de mensen geweest en zolang mijn gezondheid het toelaat wil ik dat ook blijven doen”, gaat Goosens verder. Ze startte 56 jaar geleden met haar job als kassierster in de Carrefour. “Deze job is mij meteen goed bevallen. Ik doe het op de dag van vandaag nog even graag als in het begin en daarom wil ik ook nu blijven werken. Dit coronagedoe is niets voor mij: dat binnen zitten, niets meer mogen en maskers moeten aandoen… Het is niet plezant.”

Stoppen met werken

“Mijn baas vroeg me of ik wilde stoppen met werken omdat ik in de risicogroep zit, maar dat wilde ik absoluut niet”, gaat ze verder. “Ik heb er zelfs nooit over nagedacht. Ik draag nu natuurlijk wel een masker en ontsmet alles goed. Maar stoppen met werken zal ik nooit doen, ook al bestaat het risico dat ik morgen ziek ben. Zo’n dingen zijn rap gebeurd.”  

kasto80

Meest gelezen