David uit Hasselt houdt eigen Ironman in Limburg: “Ik ben uitgedaagd door al mijn vrouwelijke collega's”

David Vanhaelen gaat vandaag 175 kilometer fietsen langs alle huizen van zijn collega’s. Die hebben hem uitgedaagd omdat de Ironman van Hamburg is afgelast. Daar zou David in juni aan meedoen. 

Normaal zou David Vanhaelen uit Hasselt in juni meedoen met de Ironman in Hamburg, maar die is afgelast omwille van de coronacrisis. “Mijn collega’s hebben me als alternatief uitgedaagd om een fietstocht te doen langs hun huizen.”

10 maanden trainen

De fietstocht van David zal 175 kilometer lang zijn. Dat komt overeen met de fietstocht van een Ironman. Bij een officiële Ironman komt daar nog wel ongeveer 4 kilometer zwemmen en 42 kilometer hardlopen bij. “Ik ben al 10 maanden aan het trainen, dus ik was heel teleurgesteld toen ik hoorde dat de Ironman niet doorging. Deze fietstocht zorgt opnieuw voor motivatie.”

De Ironman in Hamburg zal wel doorgaan zodra de coronacrisis achter de rug is, dus David blijft verder trainen. “Mijn training van 10 maanden is niet voor niets geweest. De tocht van vandaag is heel leuke alternatieve training.” 

Ik hoop 7 à 8 uur te doen over de tocht. Rond half negen vertrek ik. 

David Vanhaelen

David werkt bij twee teams van Kind & Gezin. Behalve één man werkt hij alleen maar samen met vrouwen. “Ik zal langs al hun huizen rijden in Limburg. Rond half 9 ga ik vertrekken en ik hoop er een 7 à 8 uur over te doen.” 

Meest gelezen