Instant Streetview

Dendermonde zet stewards in om veilig winkelen te garanderen

“Ik zou graag hebben dat de mensen die in Dendermonde komen shoppen, het gevoel hebben dat ze dat veilig kunnen doen”, zegt schepen van lokale handel Dieter Mannaert. Daarom zet Dendermonde enkele stadsmedewerkers in als steward om te helpen de regels omtrent het coronavirus na te leven als de winkels weer openen. De medewerkers die normaal gezien een andere job hebben, krijgen nu in sneltempo een opleiding om aan de slag te gaan als steward. 

Dendermonde wil ervoor zorgen dat het winkelen veilig verloopt, legt Dieter Mannaert uit, de schepen van lokale handel. “De winkels willen het goed aanpakken en als stad helpen we hen daar graag bij.” Ze gaan de winkelstraten rond, bezoeken de winkels, vooral op vraag van de winkeliers zelf die heel veel vragen hebben en het goed willen doen. Er zullen vanaf 11 mei 4 koppels van 2 stewards rondwandelen en dat 2 weken lang.

Tijdelijk andere job

Dendermonde kan voor de stewards terecht bij een pool van medewerkers die tijdelijk zonder werk zijn gevallen. Dat zijn onder andere medewerkers van CC Belgica, de toeristische diensten of sportdiensten. Ze krijgen info en begeleiding om aan het werk te gaan. 

“Het moet allemaal snel gaan en we zijn volop bezig om alles geregeld te krijgen, zegt Nancy, de coach van de stewards. “We moeten nog kijken waar de mondmaskers zijn voor de stewards en ze moeten nog kleding krijgen zodat ze herkenbaar zijn. We voorzien iets met het logo van de stad erop.” 

Nancy werkt gewoonlijk bij de dienst toerisme. “Ik zou nu eigenlijk aan de Ros Beiaard Ommegang en Katuit moeten werken, maar dat gaat allemaal niet door.” Nancy helpt de stewards achter de schermen: “ze krijgen bijvoorbeeld routeplannen en infofolders mee. De stewards moeten helpen nakijken of er handgel is in de winkels, of er stickers zijn om afstand te houden enzovoort… dat materiaal voorzie ik.”

 

kasto80

Meest gelezen