Familiebedrijf mag 16 miljoen filters voor mondmaskers produceren voor de overheid

Het bedrijf Segers & Balcaen met vestigingen in Diest en Liedekerke gaat deze maand in opdracht van de Belgische overheid, 16 miljoen filters voor mondmaskers produceren.

Het familiebedrijf Segers & Balcaen heeft de grootste opdracht uit haar bestaan beet. Op vraag van de Belgische staat, mag het 16 miljoen filters voor mondmaskers produceren. De firma doet dat in samenwerking met het Waalse bedrijf Deltrian. 

De filters komen in de vestiging van Diest toe op 6 grote rollen van elk  2700 meter.  In Diest worden ze versneden en verpakt. Voor deze gigantische opdracht moeten wij wel een tandje bijsteken, zegt verantwoordelijke Philip Bellemans.  "Momenteel werken we 24 uur per dag, 7 op 7 om deze opdracht tegen eind deze maand klaar te hebben" 

"We maken ongeveer 700.000 filters per dag en daarvoor hebben we een zevental extra personeelsleden moeten in dienst nemen", aldus nog Philip Bellemans.  "We hebben het productieproces in ons bedrijf wel moeten aanpassen zodat de versnijding en verpakking van de filters in één enkele beweging gebeurt. Er zijn intussen al 3 miljoen stuks de deur uit".

"Eens de filters verpakt zijn, worden ze met vrachtwagens naar de kazerne van Peutie gebracht. Defensie zorgt dan voor de verdeling naar de provincies die op hun beurt de gemeenten bevoorraden met de filters", besluit een trotse Philip Bellemans.

 

Meest gelezen