Greta uit Steenokkerzeel houdt zich deze keer aan coronaregels: pudding uitdelen mocht niet, mondmaskers wel

Greta Van Win uit Steenokkerzeel wil zich inzetten voor anderen in deze coronacrisis. Een paar weken geleden haalde ze het nieuws omdat ze gratis pudding uitdeelde in haar gemeente, maar in coronatijden mag zoiets niet. Daarom is ze nu begonnen met het maken en uitdelen van mondmaskers. 

Na de gratis pudding, deelt Greta uit Steenokkerzeel nu gratis mondmaskers uit in Steenokkerzeel. Want je mag in coronatijden geen pudding maken voor anderen. "Ik word niet graag herinnerd aan die pudding", zegt ze. "Maar ik heb geen zittend gat en ik heb het hart op de juiste plaats. En dan ben ik op het idee gekomen om samen met enkele vriendinnen van de liberale vrouwen mondmaskers te maken en te verdelen."

Alles volgens de regels

Greta wil niet meer dezelfde fout maken als met haar pudding. De politie is toen zelfs tussengekomen omdat ze zich niet aan de coronaregels hield. "Nu gebeurt alles volgens de regels", zegt Greta. "Ik heb contact opgenomen met het kabinet van de gouverneur. Daar zeggen ze dat het oké is als alles steriel is. En we doen ook geen onnodig verre verplaatsingen, we verdelen de mondmaskers met de fiets." 

Een vroegere traiteur bracht zijn tafellakens om mondmaskers van te maken 

Ondertussen zijn al meer dan 600 maskers uitgedeeld, onder meer aan scholen en serviceflats in Steenokkerzeel. En voorlopig heeft Greta stof genoeg om maskers te maken. "Er is zelfs een vroegere traiteur uit Mechelen die al zijn tafellakens heeft gebracht. En mensen komen ook naaigaren brengen. Het probleem zal vooral elastiek zijn. Maar zolang we elastiek hebben, doen we verder." 

Meest gelezen