Matty Maes

Handelaren poetsen winkelstraat in Eisden: “Een frisse wind doorheen de straten”

In Eisden, deelgemeente van Maasmechelen,  geven vandaag alle handelaren de winkelstraat Pauwengraaf een flinke poetsbeurt. Zo kunnen ze maandag fris aan de heropening van de winkels beginnen.

Vanaf maandag mogen alle winkels weer open. In Eisden willen de handelaren aan een frisse start beginnen en dat nemen ze letterlijk. “We gaan heel de winkelstraat Pauwengraaf een opfrisbeurt geven. Alle terrassen, gevels, brievenbussen, ramen en straten worden gepoetst. Zo kunnen we aan een frisse start beginnen,” zegt Eddy Beckers, voorzitter van Winkelcentrum Pauwengraaf. 

Sluiting wordt ondraaglijk

Alle winkeliers dragen hun steentje bij aan de poetsbeurt. Ze zijn dan ook enthousiast en opgelucht dat de winkels opnieuw open mogen. “Het is echt nodig dat we opnieuw open gaan, want financieel is het voor velen niet meer draaglijk. Het is dan ook symbolisch een frisse wind die nu door de straat waait.”

Naast een opknapbeurt van de straat, is er ook nog een heleboel werk om  de winkels zelf van alle veiligheidsmaatregelen te voorzien. Stippen op de vloer om de wandelrichting aan te duiden, handgels aan de kassa’s enzovoort. “Veel mensen zijn wel wat bang, maar we geloven erin dat het allemaal goedkomt.” 

Meest gelezen