Kringloopwinkels leggen zichzelf strengere normen op: "Minder mensen in winkel en geen gratis ophaling aan huis"  

Kringwinkelgroep ViTeS zal bij de heropening van haar winkels strengere veiligheidsmaatregelen opleggen. "Die zullen strenger zijn dan wat de overheid ons oplegt", klinkt het. "We hebben ervoor gekozen om 1 persoon per 20 m² toe te laten in de winkels en niet 1 persoon per 10m²." 

Ook de kringwinkels mogen vanaf maandag opnieuw open. "We zijn ontzettend blij dat we opnieuw mogen openen.” zegt Luc Daelemans directeur van De Kringwinkels. Toch wil men bij ViTeS, met 10 winkels in Vlaams-Brabant en een in Brussel, enkel opstarten als dit kan op een veilige manier voor de werknemers, de klanten en de brengers. Omdat veiligheid prioriteit nummer één is, hebben de Kringwinkels zichzelf strengere normen opgelegd dan de overheid voorschrijft. “Zo hebben we er bijvoorbeeld voor gekozen om 1 persoon per 20 m² toe te laten in de winkels en niet 1 persoon per 10m²."

Afhalen bij klanten thuis doen we op dit moment niet, enkel afgeven in de winkel is mogelijk

Ingrid De Roo, ViTeS

Ook aan de klanten die spullen binnenbrengen wordt gevraagd om zich aan bepaalde regels te houden. "Wij vragen aan onze klanten om hun spulletjes af te zetten in een zak die we mogen bijhouden. Zo kunnen we ook weer een extra contact vermijden", zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke bij ViTeS. "Daarnaast hebben we ook beslist dat we voorlopig geen goederen bij de mensen thuis zullen ophalen. Dus enkel binnenbrengen is op dit moment mogelijk." 

Meest gelezen