Lage-emissiezone Gent weer actief op 18 mei: “Tijdelijke vergunningen worden verlengd”

Vanaf 18 mei zullen oude vervuilende auto's zonder vergunning opnieuw een boete krijgen als ze het stadscentrum inrijden. De lage-emissiezone in Gent werd tijdelijk opgeschort door de coronacrisis maar daar komt binnenkort een eind aan. Mensen die een tijdelijke vergunning kochten, moeten niet vrezen, hun vergunning wordt verlengd.

De lage-emissiezone in Gent stond bijna 2 maanden op pauze door de coronacrisis. Maar vanaf 18 mei worden vervuilende wagens opnieuw uit het stadscentrum geweerd.

Verlenging van vergunningen

Stad Gent besliste om de lage-emissiezone (LEZ) in Gent tijdelijk te pauzeren tijdens de coronacrisis. Vanaf 25 maart konden vervuilende wagens weer door het centrum rijden zonder beboet te worden, wel kregen ze een waarschuwingsbrief in de bus. “Nu er opnieuw meer verkeer op gang komt, starten we lage-emissiezone opnieuw op”, zegt schepen Tine Heyse (Groen).

Mensen die vanaf maandag 18 mei met een vervuilende wagen én zonder vergunning de LEZ binnenrijden kunnen zich aan een boete verwachten. De stad houdt rekening met de mensen die een tijdelijke vergunning kochten om de propere zone binnen te mogen. “Hun tijdelijke vergunning zal verlengd worden. Dus als iemand een toelating gekocht heeft voor een jaar, kon die ze nu twee maanden niet gebruiken. Geen nood, die bestaande toelating zal met twee maanden verlengd worden. Zo betaalt niemand voor iets dat ze niet gekregen hebben.”

Vanaf 18 mei zal in Gent ook weer betaald moeten worden om te parkeren en gaan controleurs ook opnieuw op pad.

kasto80

Meest gelezen