Inwoners van Limburgse grensgemeenten willen ook op bezoek kunnen bij familie in Nederland

De burgemeesters van Voeren en enkele andere Limburgse grensgemeenten hebben aan de provinciale crisiscel gevraagd om bezoek over de landsgrenzen heen toe te staan. Veel Limburgers hebben familie in Nederland, maar mogen daar nu nog steeds niet op bezoek, ondanks een versoepeling van de coronamaatregelen.

In Voeren is er veel verwarring rond de versoepeling van de coronamaatregelen. Vanaf nu zondag zouden we terug vier bezoekers mogen ontvangen - steeds dezelfde mensen wel - maar dat mag niet over de landsgrenzen heen. Dat is natuurlijk vervelend voor heel wat Voerenaren die net over de grens in Nederland familie hebben wonen.

"Het probleem is dat de situatie nu zo is dat je wel van Voeren naar De Panne mag rijden om familie te bezoeken", vertelt burgemeester Joris Gaens, "maar dat dat niet mag een kilometer verder, de grens over. In sommige gevallen gaat het zelfs maar over een paar 100 meter. Dat leidt natuurlijk tot een absurde en vreemde situatie. Wij zijn dan ook vragende partij om dat wel toe te laten." Ook in Lommel, Kinrooi, Lanaken en Maaseik hopen ze dat bezoek over de landsgrenzen heen snel weer mag.

Meest gelezen