Advertentiekrant Passe-Partout verschijnt binnenkort opnieuw in Vlaams-Brabant

Het huis-aan-huisblad Passe-Partout wordt binnenkort weer verdeeld in Vlaams-Brabant. Eind maart stopten de uitgevers ermee, omdat de advertentiemarkt in mekaar stortte door de coronacrisis. Maar nu de winkels opnieuw opengaan, hopen de uitgevers dat ze weer kunnen rekenen op inkomsten van adverteerders. 

"Passe-Partout is het symbool voor de herstart van onze lokale economie", zegt directeur Wouter Van Melkebeek. "Het doet deugd dat onze klanten, de winkeliers, weer opengaan en dat wij ook weer kunnen starten." Voorlopig heeft Wouter weinig zicht op hoeveel handelaars gaan investeren in advertenties. "Onze klanten zijn ons heel trouw. Maar in het begin zullen ze, denk ik, nog de kat uit de boom kijken. Ik weet niet of ze meteen meer zullen adverteren." 

Technisch werkloos

Op 3 juni zal de Passe-Partout opnieuw verschijnen. "Alles is in volle voorbereiding om de eerste uitgave, na de herstart, weer in de bussen te krijgen", vertelt Wouter. En ondertussen kunnen ook de meeste werknemers weer aan de slag, want zij waren al die tijd technisch werkloos. "60 procent van onze mensen komt volgende week weer naar het werk. En we hopen dat alles snel weer z'n normale gang gaat." 

Meest gelezen