Sven De Leijer helpt scouts van Tervuren centen verdienen

Door de coronamaatregelen hebben de scouts van Tervuren hun cocktailavond moeten annuleren, terwijl ze die inkomsten nodig hebben voor hun werking. Maar ze hebben een online alternatief bedacht. En ze worden daarbij gesteund door Sven De Leijer die ooit zelf bij de scouts van Tervuren zat. 

Jeugdbewegingen kunnen nu geen wafelenbak of tombola organiseren om centen te verdienen voor hun werking. Ook de scouts van Tervuren hebben hun jaarlijkse cocktailavond geannuleerd. Die moest geld opbrengen voor het scoutskamp. De cocktailavond wordt nu online georganiseerd, met de steun van Tervurenaar Sven De Leijer. De scouts verkopen online T-shirts met de afbeelding van een cocktailglas. 

Trooper

"Ik was zeer gecharmeerd toen de scouts van Tervuren me belden om te vragen of ik peter wou zijn van hun online actie", vertelt Sven. "De scouts krijgen daarbij de steun van Trooper. Dat is een organisatie die samen met verenigingen bekijkt hoe ze met online acties toch wat centen kunnen verdienen in deze coronatijden."  

Ik heb heel lang rondgehuppeld in een kort broekske 

Sven heeft hele goeie herinneringen aan de tijd dat hij bij de scouts van Tervuren zat: "Ik was al bij de scouts toen ik vijf of zes jaar was. Ik heb heel lang rondgehuppeld in een kort broekske. De scoutsperiode is voor mij een belangrijk stuk van mijn leven geweest. Er zijn daar echt banden voor het leven gesmeed. Ik ging niet graag naar school, en de scouts hebben me geholpen om mijn weg in het leven te vinden." De totem van Sven was: kleurrijke boloko. "Dat is een soort beer die heel sociaal is in een groep die hij kent, en minder sociaal tegenover mensen die hij niet kent. En dat klopt wel." 

Meest gelezen