Ongelooflijk: vrienden van Christophe Lambrecht vinden zijn trouwring die jaren was vermist tussen terrasplanken

Exact één jaar na zijn overlijden hebben de vrienden van Studio Brusselpresentator Christophe Lambrecht zijn vrouw een mooie verrassing bezorgd. Ze vonden de trouwring terug die Christophe vier jaar geleden verloor op een terras in Antwerpen. Collega Linde Merckpoel vertelt het ontroerende verhaal over de zoektocht naar de ring in haar nieuwe vlog.

Vier jaar geleden zit Christophe Lambrecht samen met zijn vrouw en twee vrienden op een terras in Antwerpen. Hij is een verhaal aan het vertellen en gaat daar zodanig in op, dat plots, bij een zwaai met zijn hand, zijn trouwring van zijn vinger vliegt. De ring belandt onder de planken van het Zuiderterras en kan niet meer opgevist worden. Op zich vinden Christophe en zijn vrouw dit geen grote ramp. Het voorval levert een fantastisch verhaal op van die keer dat Christophe zijn trouwring verloor. 

Bekijk hier de vlog van Linde Merckpoel over de zoektocht, met unieke beelden van de vondst:


(lees verder onder de video)

Maar dan, vorig jaar, slaat het noodlot toe. Christophe overlijdt en het verhaal van de verloren trouwring krijgt een andere lading. Arne, een van de vrienden die er die bewuste avond op het terras in Antwerpen bij was, vat het plan op om de trouwring terug naar huis te brengen. Samen met Lot, een vriendin, schakelt hij de vzw Gevonden-Verloren in. Die vzw spoort voorwerpen op met een emotionele waarde.

Gewapend met een metaaldetector gaan de vrijwilligers van de vzw aan de slag, maar het opsporen van de ring blijkt niet zo'n eenvoudige klus. Onder de planken van het terras zit een ijzeren constructie en er liggen ook nog veel andere metalen voorwerpen, zoals messen, vorken en armbandjes. Het wordt laat en de vrienden die de zoekactie bijwonen, besluiten om te vertrekken. En dan komt als bij wonder de ring toch tevoorschijn. De vrijwilligers roepen hen terug om te zien of dit echt dé ring is en dat is hij, want er staat A en C in gegraveerd en de trouwdatum van Anda en Christophe. 

De ring wordt al gevonden op 11 maart, maar de vrienden van Christophe besluiten om het nog even geheim te houden. Pas afgelopen dinsdag, exact een jaar na het overlijden van Christophe, zijn ze de ring gaan afgeven bij Anda. 

Anda (midden)  neemt de trouwring in ontvangst, ook zoon Maurice en dochter Helena staan op de foto.

Meest gelezen