Wijnegem Shopping Center klaar voor heropening in coronatijden: “Gratis mondmasker voor iedereen die er geen bij heeft”

Het Wijnegem Shopping Center heeft maatregelen genomen zodat ze terug veilig kunnen openen. Zo zijn er aparte in-en uitgangen. Wie binnenkomt, zal meteen de handen moeten ontsmetten.

De coronamaatregelen worden versoepeld en komende maandag mogen daardoor de winkels weer open. Ook Wijnegem Shopping Center opent opnieuw de deuren. Daar zijn heel wat maatregelen genomen om het winkelen veilig te laten verlopen.

Op normale dagen hebben we veel klanten uit andere provincies. We verwachten dat die de eerste dagen er niet zullen zijn.

Katrien Geysen, Wijnegem Shopping Center

“Er zijn aparte in- en uitgangen”, zegt Katrien Geysen van Wijnegem Shopping Center. “Wie binnenkomt, zal meteen de handen moeten ontsmetten. We hebben ook iemand die daarop zal toezien.” Het is aangeraden om tijdens het winkelen een mondmasker te dragen. “Wie er geen heeft, zal er bij aankomst gratis eentje krijgen”, aldus Geysen.

Geen overrompeling

Vrijdag wordt er samen met de politie en de burgemeester bekeken hoeveel klanten er tegelijkertijd binnen mogen. Een overrompeling verwachten ze bij de heropening niet. “Wijnegem Shopping Center is groot en er kunnen veel mensen binnen. Op normale dagen hebben we veel klanten uit andere provincies. We verwachten dat die de eerste dagen er niet zullen zijn”, zegt Geysen. “Wij zijn dus goed voorbereid om de mensen die komen veilig te ontvangen.”

Meest gelezen