Elke De Proost

Zet jezelf en je gezin eens voor je raam voor een coronafoto vanuit je kot

In Arendonk gaat fotografe Elke De Proost regelmatig op ronde door haar gemeente om foto's te nemen van mensen die achter het raam van hun kot willen poseren. Ze noemt haar project "Glashelder", omdat ze een heldere foto wil nemen, ook al staan of zitten de mensen achter glas.

Elke De Proost heeft momenteel geen werk als gezins- en huwelijksfotografe. Ze wilde toch iets omhanden blijven hebben en lanceerde via Facebook een oproep. Iedereen die een (gezins)foto wil, hangt een rode ballon of doek aan zijn brievenbus, als teken dat Elke mag aanbellen om een foto te maken. 

Overstelpt met reacties

De oproep bleef niet zonder gevolg. Elke werd al snel overstelpt door reacties en heeft ondertussen al zo'n 60 foto's gemaakt. "Ze komen allemaal op mijn facebookpagina en mijn website en iedereen die wil, kan gratis zijn foto afhalen", voegt Elke er nog aan toe.

Op de vraag of het makkelijk is om een foto te maken van mensen achter glas antwoordt Elke bij Radio 2 Antwerpen meteen "Nee!", maar ze beschouwt het als een mooie uitdaging. 
"Bij sommige ramen is het echt wel een beetje zoeken welke hoek en hoe de zon staat."

Communies

Rond deze tijd heeft Elke normaal gezien veel werk met foto's die ze moet maken van communicanten. Er zijn bovendien ook veel huwelijken tijdens de lente. 
"Alles ligt nu stil", vertelt ze, "de communies zijn uitgesteld naar het einde van dit jaar en de huwelijken verplaatst naar volgend jaar. Gelukkig heb ik nu nog wel inkomsten van mijn deeltijdse job bij de gemeente."

Elke rijdt zeker nog rond tot het einde van de week om foto's te maken. Wie wil, hangt dus een rode ballon of een rood doek aan zijn brievenbus.

Meest gelezen