Ben Geller uit "Friends" wordt 25, maar wat zou er met hem gebeurd zijn?

Morgen wordt hij 25, de zoon van Ross en Carol uit de tv-serie "Friends". Ben Geller werd geboren op 11 mei 1995 en hij wist onmiddellijk de harten te veroveren van de andere "vrienden", ook al waren die niet altijd de meest ideale babysitters. Ben was voor de laatste keer in de serie te zien op 10 januari 2002, maar daarna verdween hij enigszins mysterieus. Op een paar vermeldingen na was hij nergens meer in de serie te bespeuren. Wellicht omdat Ross het hoederecht over hem verloor, al is dat niet meer dan een hersenspinsel van een aantal superfans.

Ben Geller was geen vaste rol in "Friends" en werd doorheen verschillende seizoenen door andere acteurs gespeeld. Maar in de laatste 3 seizoenen dat hij te zien was, was het Cole Sprouse - momenteel wereldberoemd door zijn rol in de tv-serie "Riverdale" – die de rol op zich nam. Sprouse heeft alvast alleen maar positieve herinneringen aan de opnames van "Friends".

Cole Sprouse: "Toen ik meedeed, was "Friends" al een goed geoliede machine. Als gastacteur voel je je toch al snel geïntimideerd door alles wat er gebeurt. Maar de acteurs waren zo lief dat mijn angsten snel verdwenen. Waardoor ik er nu op terugblik als zijnde een fantastische periode in mijn carrière." (Today, juli 2019)

"Ik herinner me dat ik me zo geïntimideerd voelde door Jennifer (Aniston, die de rol van Rachel Green speelde, red), omdat ik zo verliefd was op haar, dat ik een complete black-out kreeg en elk woord van mijn tekst vergat. Terwijl Jennifer niets anders deed dan me aanstaren en bleef wachten tot ik iets zei. En dan riep een van de aanwezige cameramannen ook nog eens: "Die kleine jongen is duidelijk verliefd!" Ronduit vernederend. Ik word er soms nog wakker van." (The late show with Stephen Colbert, november 2018)

"Mijn rol in "Friends" is pas echt opgevallen toen ze de serie begonnen heruit te zenden en fragmenten ervan op het internet verschenen. Waardoor velen zich pas realiseerden dat ook ik een deel uitmaak van de "Friends"-groep. Ook al was dat maar een klein deel, toch word ik daar nu nog regelmatig over aangesproken. Wat dan weer aantoont hoe populair die serie is." (Today)

Ben Geller was voor de laatste keer in de serie te zien in januari 2002, met de oren door papa Ross bedekt, omdat Phoebe zich helemaal in een computerspel verloor. Daarna werd hij enkel nog vermeld en zijn halfzusje Emma kreeg hij helemaal niet te zien. Wat er juist met Ben gebeurd is, is altijd onduidelijk gebleven. "Met Ross en Rachel die in een betere buurt leven, zou het dan niet kunnen dat Ben iets wetenschappelijks gestudeerd zou hebben, zoals zijn vader, aan de universiteit van New York?", besloot entertainmentwebsite Vulture eind 2014 alvast.

Toch is een van de populairste fantheorieën alleszins dat Ross door zijn turbulente liefdesleven en zijn aanvaringen met ex-vrouw Carol het hoederecht over Ben verloren zou hebben. Een uitleg waarin ook Cole Sprouse zich kon vinden: "Dat Ross het hoederecht verliest over Ben, dat zou wel eens kunnen. Ross was immers nooit de meest aanwezige vader. Dus een verrassing zou je dat niet kunnen noemen." (Actually Me/GQ, februari 2019)

Ook de uitleg van Jane Sibbett (ex-vrouw Carol) en Jessica Hecht (haar vriendin Susan) kon enigszins in die richting geïnterpreteerd worden. Jane Sibbett: "Ben is naar Engeland verhuisd, weg uit de VS dus. Wij zijn hem daarna gevolgd en besloten om daar ook te blijven wonen." (Comedy Central, september 2019)

Jessica Hecht: "We hebben Ben in een internaat gestoken, zodat hij zich gedeisd zou houden. In een Brits internaat dan nog. Nadat we dan zelf naar daar verhuisd zijn, hebben we nog een paar kinderen geadopteerd, die we dan thuisonderwijs gegeven hebben." (Comedy Central)

Of bleef Ben toch gewoon in de VS? In september 2019 mocht Sprouse immers nogmaals op de beroemde "Friends"-zetel zitten, samen met Joey’s pinguïnvriend Hugsy. Dat gebeurde met de omschrijving: "The one where Ben grew up":

Met als conclusie:

Maar intussen blijft het een mysterie wat er met Ben gebeurd is. Waar we wel zeker van zijn, is dat hij morgen 25 kaarsjes mag uitblazen.

Meest gelezen