Bent Van Looy verrast Wilrijk met een concert op het dak van CC De Kern

Bent Van Looy klom donderdagavond het dak op van Cultureel Centrum De Kern in Wilrijk, met een ukelele en een piano. Hij gaf daar een concert van een half uur als verrassing voor de bewoners van de vele appartementsgebouwen in de buurt. Zo wilde hij een schouderklop geven aan de vele helden van de coronacrisis en alle Wilrijkenaren steunen.

"Goedenavond, iedereen!", klonk het om 20 uur van op het dak van De Kern, toen in de buurt het dagelijkse applausmoment voor de zorgsector plaatsvond. "Het moet niet altijd alleen maar applaus zijn", zei Bent Van Looy tegen de omwonenden. "Het kan ook muziek zijn. Mijn naam is Bent en het is een eer om vanavond voor jullie te spelen."

En dat deed hij een half uur lang, op zijn eentje, zichzelf begeleidend op piano en ukelele, een kleine gitaar. "Een magisch gevoel was dat", zei hij achteraf. "Het is ongelooflijk om voor iedereen te spelen terwijl ze op hun eigen balkon staan en toch allemaal samenkomen in het moment. Heel mooi!"

 

Ja, ik ken de omgeving goed: ik kwam hier vroeger zwemmen met de lagere school.

Bent Van Looy

Bekijk hier een fragment uit het mini-concert en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

De Kern en de omgeving zijn ook geen onbekend terrein voor de zanger: "Ik kwam hier vroeger zwemmen met de lagere school en mijn oma is daar begraven in de kerk die we nu zien."

“Speciale tijden kunnen we wat kleuren met unieke momenten”, zegt Wilrijks districtsschepen voor Cultuur Hans Ides (CD&V). “Door creatief de mensen een hart onder de riem steken vanaf het dak van ons cultuurcentrum, waar nu al weken geen voorstellingen meer plaatsvinden, geven we het signaal dat cultuur altijd en overal zijn plaats zal blijven hebben.”

Meest gelezen