Foto: Pastorale Zone Groot-Glabbeek

Berenjacht beu? Zoek eens een Mariabeeld

Voor wie de berenjacht beu is, is er nu in de pastorale zone Groot-Glabbeek een alternatief. Daar raden ze de inwoners aan om Mariabeelden te spotten. "Nu de meibedevaarten vanwege de coronamaatregelen zijn geannuleerd, kan het een kans zijn om Mariabeelden te ontdekken."

De meimaand is de Mariamaand en dat bracht het pastorale team van Groot-Glabbeek op  een idee naar analogie met de berenjacht. "Ook in Groot-Glabbeek zie je overal beertjes staan", vertelt Gert Janssens van de pastorale zone Groot-Glabbeek. "Maar ik denk dat die berenjacht wat passé is. En omdat we nu in de meimaand zitten, voor katholieke gelovigen een heel belangrijke maand, Mariamaand, lanceren we het idee om Mariabeelden te spotten."

200 Mariabeelden

"Groot-Glabbeek telt zo'n 200 Mariabeelden. Je ziet ze op de hoek van de straat, ingewerkt in een gevel, in een boom of in een kapelletje", zegt Janssens. "Net zoals bij de berenzoektocht kan je er een wandel- of fietstocht van maken met het gezin. En wie wil, mag gerust zelf een beeldje zetten achter zijn raam thuis."

Wie ergens een beeldje spot, mag  er altijd een foto van nemen en doorsturen via sociale media onder #MariajachtGlabbeek".

Meest gelezen