Radio 2

Bloemenkunstenaar en ereburger uit Sint-Niklaas Daniël Ost wordt 65 jaar: “Geen bloemen als cadeau, wel chocolade”

Bloemenkunstenaar en ereburger uit Sint-Niklaas Daniël Ost wordt vandaag 65 jaar en dat gaat de stad vieren met een chocoladekunstwerk. Normaal was er een tentoonstelling gepland, maar die kon niet doorgaan door de coronacrisis. 

Daniël Ost is een wereldberoemd bloemenkunstenaar. Zijn werk is bekend tot in Japan. Daar kreeg hij al een onderscheiding en mag hij zich ridder in de Orde van de Rijzende Zon noemen. Sint-Niklaas wil de verjaardag van hun ereburger dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Geen bloemen

“We gaan hem geen bloemstuk aanbieden”, lacht burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). “Dat geef je toch niet aan de grootste bloemenkunstenaar van Vlaanderen? We willen hem in de plaats daarvan verrassen met een chocoladekunstwerk van Wim Vyverman. Eigenlijk stond er een tentoonstelling gepland in april, maar die is door de coronacrisis uitgesteld tot oktober. Hopelijk kan die gewoon doorgaan, want we kijken er erg naar uit!”

kasto80

Meest gelezen