Honden mogen vanaf maandag weer naar de kapper

Na het weekend gaan de hondenkapsalons opnieuw open. Volgens dierenrechtenorganisatie Gaia is dat geen dag te vroeg, want honden hebben nood aan verzorging. De hondenkappers zelf zijn blij dat ze weer aan het werk kunnen, ook Sharon Nava van Donna's trimsalon in Haacht.

Terwijl wij nog zeker een week moeten wachten om naar de kapper te gaan, kunnen honden vanaf maandag wel naar het hondenkapsalon. Sharon van het hondentrimsalon in Haacht is zich aan het voorbereiden op de heropening. "Ik heb heel wat klanten die op hete kolen zitten, die zo snel mogelijk willen komen met hun hond. Ik ben nu iedereen aan het contacteren zodat ik mijn afspraken opnieuw kan inplannen."

Ook medische verzorging

Voor heel wat honden is het nodig dat hun oren, tanden, huid en poten weer verzorgd worden. Want in een hondenkapsalon gebeurt er meer dan alleen knippen, vertelt Sharon. "Onze verzorging is niet alleen esthetisch, ook medisch. Honden met huid- of vachtproblemen bijvoorbeeld moeten op tijd hun behandeling krijgen, anders krijgen ze last van irritatie." 

Baasjes op afstand

Er zijn mensen die het niet eerlijk vinden dat zij niet naar de kapper kunnen en honden wel. "Ik begrijp dat", zegt Sharon. "Maar bij de mensenkapper heb je natuurlijk meer rechtstreeks contact. Bij ons kunnen de hondenbaasjes op afstand blijven." 

Meest gelezen