Kledingwinkels zijn klaar voor heropening: "Veel mensen zullen kopen zonder te passen"

Winkeliers hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om hun winkels klaar én veilig te krijgen om maandag weer open te gaan. Ook kledingwinkel LuXXyMe in Houthalen is ondertussen bijna volledig coronaproof. "Ik denk dat veel mensen kleren zullen kopen zonder ze te passen", zegt zaakvoerster Elke Nijs op Radio 2 Limburg.

"We missen de winkel en onze klanten", vertelt zaakvoerster Elke Nijs van LuXXyMe. "Alleen is het wel even afwachen hoe alles zal verlopen, want dit is natuurlijk nieuw voor iedereen. We weten niet wat ons te wachten staat, maar we zijn zeker blij dat we opnieuw mogen beginnen."

De kledingwinkel neemt enkele maatregelen om alles maandag vlot te laten verlopen. Zo mogen er in hun winkel in Peer maar 8 mensen tegelijkertijd binnen en in hun vestiging in Houthalen 17. "We gaan het aantal klanten per 10 vierkante meter respecteren", zegt Nijs. "En aan de ingang van de winkel zal er een desinfectiepaal staan waar je automatisch je handen kan ontsmetten. De werknemers zullen ook mondmaskers en stoffen handschoenen dragen én leuke T-shirts met daarop "Lekker afstandelijk, 1,5 meter afstand houden", met hun naam erbij." Klanten krijgen een half uur tijd om te winkelen. Er komt ook een looprichting, zodat ze niet allemaal door elkaar lopen.

Kleren die gepast zijn, worden 48 uur in het magazijn gehouden
Elke Nijs van kledingwinkel LuXXyMe

Wat met kleren die mensen wel passen maar niet kopen? "Alles wat gepast wordt, zal 48 uur aan de kant gehouden worden voor we het opnieuw in de winkel hangen", besluit Nijs. "We gaan ook rekken aan de paskamers zetten, zodat de kleren buiten blijven hangen. Je pakt de kleren dan stuk voor stuk mee in de paskamer en wat niet gekocht wordt, gaat meteen het magazijn in. Als je maat dus ontbreekt, gaan we dat kledingstuk aan de kant houden zodra het weer uit het magazijn komt en het echt op afspraak moeten laten komen halen."

Meest gelezen