Kledingwinkel van Felien (23) gaat 2 maanden na geplande datum open: “Gepaste kleren moeten even in quarantaine”

Maandag gaat de kledingwinkel van Felien Verdegem (23) uit Assenede eindelijk open. De officiële opening stond enkele dagen voor de lockdown gepland, maar kon niet doorgaan. In de winkel gelden nu strenge coronaregels: "Gepaste kleren hangen we enkele uren opzij."

“Ik kijk er enorm naar uit om  écht open te gaan”, vertelt Felien Verdegem bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Net voor de coronacrisis zou haar eigen kledingboetiek openen, maar het coronavirus strooide roet in het eten. “Ik ben maar 2 dagen open geweest, nog voor de officiële opening. Die komt er nu eindelijk wel.”

Domper op de feestvreugde

“Ik ben eigenlijk altijd positief gebleven”, zegt Felien. “Een eigen winkel hebben, is al jaren een droom van me. Nu is die eindelijk werkelijkheid geworden. Natuurlijk was het een domper op de feestvreugde dat ik niet kon opengaan, maar ik ben de laatste weken wel elke dag naar de boetiek gegaan. De ene dag ging ik om foto’s te maken voor Instagram, en de andere dag zat ik gewoon een uur lang op de grond en keek ik wat in het rond. Ik ben zo graag op die plek.”

Extra paskamer

“Ik heb momenteel 2 paskamers in de winkel”, gaat Felien verder. “Maar ik ga een 3e hokje improviseren zodat ik de middelste paskamer kan sluiten om voldoende afstand te kunnen bewaren. Daarnaast heb ik voor mezelf een mondmasker gekocht en raad ik mijn klanten aan om hetzelfde te doen. Ik voorzie ook handgel en heb een bankcontactsysteem dat ik ga ontsmetten na elke klant. De paskamers worden ook ontsmet.”

3 uur in isolatie

“De kleding die gepast en niet gekocht wordt, ga ik eventjes aan de kant hangen. Het is onmogelijk om kledij te ontsmetten. Ik kom liever niet met ontsmettingsproducten op zulke fragiele stofjes. Volgens de richtlijnen van de overheid moeten we de kleding zo’n drie uur isoleren. Dat ga ik dan ook doen. In tussentijd is het hopen dat er dan niet net iemand binnenkomt die dat ene stuk wil passen. Maar die moet later dan maar terugkomen”, lacht ze.

Steun van vrienden

“Ik heb heel veel gehad aan de steun van vrienden en familie”, zegt Felien nog. “Soms had ik weleens een dipje en was ik bang dat ik niet voldoende kleding ging kunnen verkopen. Maar net op dat moment was er altijd wel iemand die me een hart onder de riem stak en zei dat alles goed zou komen. Dat doet heel veel.”

kasto80

Meest gelezen