Kringwinkels Ateljee in Oost-Vlaanderen openen maandag: “Mensen kunnen spullen van op zolder weer komen afgeven”

Maandag kunnen mensen uit Oost-Vlaanderen opnieuw spullen afgeven aan kringwinkel Ateljee. 5 van de 9 vestigingen openen opnieuw de deuren. De andere 4 blijven nog even dicht, omdat de vestigingen kleiner zijn en het moeilijk is om daar voldoende afstand te garanderen bij het binnenbrengen van meubels en dergelijke. 

Goed nieuws voor wie de afgelopen weken zijn of haar huis heeft opgeruimd en spullen wil afgeven bij de kringwinkel: kringwinkel Ateljee opent 5 van de 9 vestigingen. De winkels in Deinze, Nazareth en Evergem gaan weer open. En in Gent kan je weer terecht in de Getouwstraat en Pijndersstraat. 

Lange wachttijden

“Als we onze mailbox mogen geloven, dan hebben heel veel mensen hun huis opgeruimd en staan ze te popelen om hun spullen te komen brengen”, zegt Geert Deruyck van de kringwinkel. “Iedereen is uiteraard welkom, maar we vragen toch om gespreid te komen en om geduld te hebben als er lange wachttijden zijn.”

De kringwinkel heeft een aantal regels opgesteld om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. “Mensen moeten de kleinere materialen zelf op een tafel zetten. Voor de zwaardere materialen kunnen ze een beroep doen op onze medewerkers. Het is belangrijk dat de klant dan in de wagen blijft zitten. Onze medewerkers nemen dan met de nodige bescherming het materiaal uit de wagen. Alles gebeurt nu iets omslachtiger dan anders, waardoor mensen misschien iets langer moeten wachten om geholpen te worden.”

“Wie langskomt, wordt niet verplicht maar wel aangeraden om een mondmasker te dragen”, gaat Deruyck verder. “Wij vragen wel dat de persoon zo lang mogelijk in de wagen blijft en dat er maximaal 1 persoon de wagen verlaat om de goederen op de tafel te zetten. Onze medewerkers zullen wel een masker dragen.”

Aparte ingang

“We hebben de winkels ook iets anders ingedeeld om de veiligheid van onze klanten te garanderen”, zegt Deruyck nog. “Er is een aparte ingang voor de winkel en een aparte ingang voor wie spullen komt afgeven. Het was noodzakelijk om zoiets mogelijk te maken. Dat was dan ook een van de criteria om bepaalde winkels te openen en andere niet.”

Ophaling aan huis

“Onder normale omstandigheden halen wij ook goederen op aan huis, maar die dienstverlening kunnen wij nu nog niet garanderen. Zodra dit weer kan, geven we voorrang aan de personen die voor de coronacrisis al een afspraak hadden die niet is kunnen doorgaan. We gaan met elk van hen contact opnemen.”

kasto80

Meest gelezen