Kustreddingsdienst maakt zich zorgen: "Wie betaalt extra kosten als er meer reddingsposten moeten komen?"

De Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt over hoe de zomer aan zee zal verlopen. Enkele kustburgemeesters stelden voor om meer reddingsposten te maken, zodat toeristen beter verspreid kunnen worden over de hele kust. "Maar dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee", zegt An Beun van IKWV. 

"Als we al op tijd aan voldoende materiaal geraken, dan is het nog maar de vraag wie dat zal betalen", zegt An Beun. "Redders hebben veel nodig om hun werk op een correcte manier uit te voeren, zoals boten, motoren, reddersstoelen, vlaggen, boeien en kettingen."

De redders zelf worden in dienst genomen en betaald door de steden en gemeenten waar ze werken. An Beun zegt nog dat ze er alles aan wil doen om mee te werken aan een fijne en veilige zomer aan zee.

Meest gelezen