Google Maps

Limburgse woonzorgcentra zijn klaar voor beperkt bezoek

Vanaf 18 mei is er opnieuw beperkt bezoek mogelijk in de woonzorgcentra. En ook de Limburgse woonzorgcentra bereiden zich voor.

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan dat bezoek. Zo mag er maar één iemand langskomen per week, liefst altijd dezelfde, en dat voor een half uurtje. Je moet een mondmasker dragen en het bezoek moet plaatsvinden in een speciale bezoekersruimte of nog liever in openlucht.

We hebben voldoende ruimte om bezoek toe te laten
Patrick Siborgs, Ocura

Bezoek kan ook alleen wanneer het woonzorgcentrum dat kan organiseren.  Bij 3 van de 4 woonzorgcentra van Ocura  zijn ze er alvast klaar voor, vertelt directeur Patrick Siborgs. "In 3 van de 4 huizen hebben we een bezoekruimte die groot genoeg is, en zullen we met plexiglazen voldoende afstand houden. Wij hadden al schema's opgesteld om bezoek een half uur tijd te geven om de bewoners te spreken en te zien."

Ook de meeste woonzorgcentra van de Senior Living Group zijn er klaar voor: "In de meeste woonzorgcentra ligt alles klaar om bezoekers te ontvangen", zegt Olivier Dubois. "We hebben richtlijnen voor families en onze medewerkers, vooral om de veiligheid te waarborgen voor onze bewoners en hun familieleden."

Meest gelezen