Sofico

Marathonloper Bashir Abdi wil jou zien sporten met wc-rollen

Marathonloper Bashir Abdi uit Gent spoort mensen op een ludieke manier aan om meer te bewegen tijdens deze coronatijden. Hij is het gezicht van de "to the loo challenge". Abdi daagt mensen uit om filmpjes te posten op sociale media waarin ze laten zien dat je een bestaande sport kan beoefenen met een rol toiletpapier erbij. 

De Gentse sporter Bashir Abdi spoort kinderen, jongeren én volwassenen aan om te sporten met een rol wc-papier. Hij doet dat in opdracht van het softwarebedrijf Sofico, het sportmarketingbedrijf Golazo en Sportaround, een organisatie die naschoolse sportlessen voor kinderen promoot. De ludieke campagne is er gekomen als reactie op de vele sportevenementen die zijn afgelast. Zo kon onder andere de Sofico-marathon van 29 maart in Gent niet doorgaan.

Sporten met wc-papier

Gentenaar en marathonkampioen Bashir Abdi is het gezicht van de leuke campagne. Iedereen kan filmpjes maken waarbij hij of zij een bepaalde sport toont, maar je moet er wel toiletpapier bij betrekken. Abdi heeft zelf al getoond hoe je kan estafettelopen (nvdr korte afstanden lopen met een stok en afgeven aan een volgende loper) met een aantal wc-rolletjes. Anderen gebruikten al een rol wc-papier tijdens het boogschieten, kogelstoten en petanquen.

Wie wil deelnemen aan de "to the loo challenge", kan een filmpje plaatsen op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #totheloochallenge. Uit alle inzendingen kiest Bashir Abdi de winnaars. Die mogen dan gratis deelnemen aan de uitgestelde Sofico Gent Marathon. 1 winnaar krijgt zelfs de kans om Bashir Abdi te ontmoeten.

kasto80

Meest gelezen