Radio 2

Meer dan 1.000 dranghekken voor de Ieperse scholen

De technische dienst van de stad Ieper is volop bezig met het opstellen van nadarhekken aan alle Ieperse scholen. Het gaat om 1.149 hekken, zo goed als de volledige voorraad van de stad. De bedoeling is dat wanneer de lessen op vrijdag 15 mei gedeeltelijk hernemen, de hekken kunnen aangeven hoe de leerlingen in- en uit moeten lopen. 

De dranghekken zullen ze ook gebruiken om de speelplaats in te delen. Want leerlingen die samen les krijgen, mogen niet in contact komen met leerlingen uit andere groepjes.

De stad Ieper ondersteunt de scholen ook op andere manieren, zegt schepen van onderwijs Eva Ryde (N-VA). “Bij verschillende scholen gaan we een stukje straat afsluiten om het veilig te laten verlopen. En als er echt niet genoeg personeel is op een school, dan gaan wij op zoek naar mensen die de opvang kunnen ondersteunen of meehelpen met het poetsen van de lokalen.”

Meest gelezen