Radio 2

Mondmaskers verplicht in Limburgse hogescholen

Binnen anderhalve week gaan ook de hogescholen in Limburg opnieuw open. Om studenten in alle veiligheid in de schoolgebouwen te laten rondlopen, moeten ze mondmaskers dragen. 

De UCLL in Hasselt heeft begin april mondmaskers voor de studenten en het personeel besteld. Die worden in de loop van volgende week geleverd, net op tijd voor een gedeeltelijke opening van de school. Er worden volgende week ook vloerpijlen en plexischermen geplaatst, zodat iedereen op veilige afstand van elkaar kan blijven. Jan Withofs van de UCLL: “Elke student krijgt een stoffen en 5 wegwerpbare maskers. Vanaf 18 mei gaan we opnieuw open, maar er mag maar 15 procent van alle studenten opnieuw binnen.” 

Meer online

De PXL heeft 11.500 herbruikbare mondmaskers voor de studenten besteld, maar die worden pas op het einde van de maand geleverd. Maar de school zweert nog bij lessen via het internet. Door de coronacrisis worden alle lessen bij PXL nu online gegeven, terwijl dat normaal gezien maar gebeurt bij 20 procent van de lessen. Directeur Ben Lambrechts: “We hopen dat we na de coronacrisis nog steeds 4 op 10 lessen via de computer kunnen blijven geven, dat is een verdubbeling ten opzichte van voor de crisis.”

De Universiteit van Hasselt heeft geen mondmaskers besteld voor de studenten, daar gaat men ervan uit dat de studenten die tegen dan zelf al hebben.

Meest gelezen