Liedewij Elsen (Wikimedia)

Natuurgebied in Wijgmaal wordt veiliger gemaakt na zwaar ongeval met baby

Het natuurgebied de Dijlemeander in Wijgmaal bij Leuven wordt veiliger gemaakt. Eind april raakte een baby van tien maanden levensgevaarlijk gewond bij een val. De sluizen in het gebied worden nu weggehaald en alles wordt opgevuld met grond zodat er weer veilig gewandeld kan worden. 

De baby was samen met haar zus en mama op stap in het natuurgebied toen een plateau aan de oever van een vijver inzakte. Het meisje kwam bij de val onder het puin terecht en raakte daarbij zwaargewond. Het kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, de situatie van het meisje is nu wel stabiel.

De 29-jarige mama en de dochter van drie jaar oud bleven ongedeerd. Het parket stelde een deskundige aan om te onderzoeken hoe de constructie kon instorten. De sluizen in het natuurgebied blijken in slechte staat en daar wordt nu wat aan gedaan. 

Sluizen in slecht staat

Voor de veiligheid van iedereen die er gaat wandelen, voert het Leuvense stadsbestuur nu enkele werken uit. Schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V): “De Dijlemeander is een prachtig  natuurgebied waar veel gewandeld wordt. Er zijn daar ook een achttal oude sluizen die dateren van de fabrieken Remy. Die sluizen zijn in verval geraakt en zijn in slechte staat. Naar aanleiding van het ongeval hebben we nu beslist om de sluizen weg te halen. De openingen die dan ontstaan, worden opgevuld met aarde zodat er weer op een veilige manier gewandeld kan worden en genoten van de natuur.”

Meest gelezen