Radio 2

Zes miljoen euro voor nieuwe brouwerij in Anderlecht

De brouwers van Brussels Beer Project (BBP) investeren zes miljoen euro in een nieuwe brouwerij in Anderlecht. Die brouwerij zal een jaarlijkse capaciteit van 35.000 hectoliter hebben en het zal BBP toelaten al zijn bieren in Brussel te brouwen. Nu wordt een deel nog in Limburg gebrouwen.

De moeilijke coronaperiode houdt het Brussels Beer Project (BBP) niet tegen. Het bierproject heeft een overeenkomst met Invest For Jobs (IFJ) en BNP Paribas voor in totaal 6 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe brouwerij in Anderlecht. “Het is misschien een bizarre timing, maar wij hebben die financiering in de voorbije weken afgesloten. We zijn toch blij om dit positieve nieuws naar buiten te brengen”, zegt Dimitri Van Roy van BBP.

Biertuin

Vandaag wordt het bier nog gebrouwen in een kleinere brouwerij in de Dansaertstraat, en voor twee derde in een partnerbrouwerij in Limburg. Maar weldra zal al het bier in Brussel gebrouwen worden. “We zijn heel blij om die productie terug naar Brussel te brengen. We hebben ook een hele goede samenwerking met de stad Brussel om dit mogelijk te maken en een heel nieuw gebouw te kunnen neerzetten aan het Kanaal. Daar komt ook een “beergarden” bij waar mensen in de zomer kunnen langskomen.”

Het gebouw zal bijzonder indrukwekkend zijn
Dimitri Van Roy

Het gebouw zelf wordt volgens Dimitri behoorlijk indrukwekkend: “In de oude brouwerij brouwen we 1000 liter, in de nieuwe brouwerij wordt het een installatie van 5000 liter per brouwsel. Het dak wordt ook 15 meter hoog, redelijk indrukwekkend dus. We blijven zowel in de brouwerij in de Dansaertstraat, als in de nieuwe in Biestebroek nieuwe recepten brouwen.”

Maar nu alle horeca door de coronacrisis gesloten is, blijft de vraag of de nieuwe brouwerij wel rendabel is: “We hopen natuurlijk dat deze situatie tijdelijk is. Het zal natuurlijk effect hebben op ons, de horeca en op iedereen. Maar wij hebben heel goede hoop dat volgend jaar en de komende jaren alles weer in orde komt”, besluit Dimitri Van Roy.

Meest gelezen