Modehuis Natan

Sommige inwoners Aartselaar en Rupelgemeenten krijgen vandaag mondmasker in de bus

Aartselaar heeft samen met de Rupelgemeenten (Boom, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar) 78.000 mondmaskers aangekocht om te verdelen onder hun inwoners. Een eerste lading is woensdag aangekomen en zal vanaf vandaag worden verdeeld, per wijk of per deelgemeente. "We hopen dat de inwoners er begrip voor zullen hebben dat sommigen van hen iets langer zullen moeten wachten", zegt burgemeester Sophie De Wit (N-VA) van Aartselaar.

Eergisteren kwam al een grote lading mondmaskers aan in Aartselaar. Daar zijn de gemeenten van de Rupelstreek zich komen bevoorraden. Elke gemeente verpakt de maskers zelf, en pakt de verdeling op haar eigen manier aan, en werkt dan bijvoorbeeld per wijk of per deelgemeente.

Eerst de buitenwijken

"We hebben beslist om die eerste mondmaskers nu al uit te delen", vertelt burgemeester Sophie De Wit. "Het heeft geen zin om ze te laten liggen in een magazijn als we er al mensen mee kunnen helpen." Voor Aartselaar gaat het om 5.000 mondmaskers. "We gaan starten met de buitenwijken van Aartselaar."

Neutrale kleur

De volgende levering komt begin volgende week aan. Dan kunnen ook de andere inwoners van Aartselaar en de Rupelgemeenten hun mondmasker in de bus verwachten. "We hebben gekozen voor een neutrale, lichte kleur", zegt De Wit. "Met een dubbele laag en een antibacteriële laag. Als het masker te groot zou zijn, kan je een knoopje leggen in de rekker. Dus normaal gezien zou het altijd moeten passen."

Meest gelezen