BELGA

Studenten verpleegkunde getuigen: "We maken situaties mee die we ons in onze wildste dromen niet konden inbeelden"

Heel wat studenten verpleegkunde helpen tijdens deze coronatijden een handje in de ziekenhuizen. Dat is voor hen een bijzondere ervaring: "We hadden onze stage wel anders voorgesteld", zegt studente Janne Vanuytrecht op Radio 2 Antwerpen.

Janne Vanuytrecht is studente verpleegkunde aan de Thomas More Hogeschool in Turnhout en loopt stage op de hartkatherisatie-afdeling van het AZ Turnhout. "Ik werk niet op een covid-afdeling, maar we komen wel in contact met patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. We dragen dus ook een mondmasker, bril en handschoenen", getuigt Janne op Radio 2 Antwerpen.

"Het is zwaar, maar toch is dit wat ik écht wil doen: zorgen voor mensen.

Janne had zich haar stage wel anders ingebeeld. "We hadden nooit verwacht dat we dit zouden meemaken tijdens onze opleiding. Toch heb ik er geen moment aan getwijfeld dat dit écht is wat ik wil doen: zorgen voor mensen", vertelt Vanuytrecht.

Mathieu Lermusieau studeert ook geneeskunde en doet zijn stage op het operatiekwartier van het AZ Herentals. "We hebben helemaal in het begin van de coronacrisis heel snel moeten schakelen. Het operatiekwartier moest helemaal worden omgebouwd en is nu ook een stukje intensieve zorgen geworden voor patienten die beademd moeten worden. Het is écht alle hens aan dek", vertelt Lermusieau.

Meest gelezen