Textieldrukkerij Karoshi

T-shirts met broden, potloden en vissen tonen hoelang 1,5 meter is

Textieldrukkerij Karoshi in Diest heeft een originele manier gevonden om anderhalve meter afstand te houden. Ze drukken t-shirts die in voorwerpen en dieren uitdrukken hoe ver je van elkaar moet blijven. Het resultaat zijn grappige opschriften met broden, worsten en bananen.

Anderhalve meter afstand houden, blijft vaak moeilijk in te schatten. Daarom bedacht Wim Michiels van drukkerij Karoshi in Diest een originele oplossing: t-shirts met opschriften die aantonen hoe lang die anderhalve meter precies is. “De zeldzame momenten dat ik uit mijn kot kom, merk ik dat mensen dicht bij me komen staan. Ik ben een vreedzame persoon maar toch kreeg ik het op mijn zenuwen (lacht). En dus dacht ik, hoe kunnen we die boodschap op een ludieke manier overbrengen.” 

Een verfwinkel wil graag een versie met verfpotten voor zijn personeel

Zo werd het idee voor de t-shirtlijn geboren voor bedrijven en ondernemingen. “Die anderhalve meter hebben we uitgedrukt in originele schalen. Bijvoorbeeld in drie handzagen, negen bananen, en ijsjes. Maar daar hangt het af hoeveel bolletjes erop staan. De karpers zijn ook erg populair. Zelfs bij mensen die niet van vissen houden. Intussen heb ik ook al voorstellen gekregen van bedrijven. Een verfwinkel wil graag een versie met verfpotten voor zijn personeel. Iedereen mag ons trouwens contacteren met nieuwe ideeën, die voeren we graag uit.” 

Wim is blij dat hij zo z’n steentje kan bijdragen in de social distancing. Daarnaast gaat tien procent van de opbrengst naar het coronafonds van het UZ Leuven. Je kan de corona-collectie bekijken op de website van textieldrukkerij Karohsi in Diest. 

Meest gelezen